viernes, 18 de marzo de 2011

El «negoci» de la sostracció es diversifica


Dos joves van a la garjola, acusats d’estafa i 15 robatoris a Osona i el Bages. S'emportaven benzina, bicis, pernils, ordinadors...
Dos joves amb domicili a Roda de Ter i Manlleu estan empresonats des d'aquesta setmana acusats de cometre 15 robatoris a Osona i al Bages. Presumptament, la majoria els van cometre a Roda de Ter i Manlleu, però també hi hauria un robatori en un bar de Santa Maria de Corcó. La primera actuació de què tenen constància els Mossos d'Esquadra és de principis de maig de l'any passat. Des de llavors, els agents han portat a terme una investigació que fons del cos defineixen com a llarga i laboriosa per poder-los atrapar. També els relacionen amb diversos furts de benzina a camions i amb un delicte d'estafa.

El primer robatori de què tenen constància els Mossos es va cometre el 8 de maig del 2010. Fruit de la investigació, els Mossos d'Esquadra van detectar que hi havia hagut un augment de robatoris arran de l'arribada a Roda de Ter dels dos detinguts. Des del cos policial, s'assenyala a que els fets van causar certa alarma a Roda de Ter i el seu entorn. Finalment, després de fer un seguiment, els agents van demanar una autorització judicial per tal d'accedir als municipis dels ara empresonats.

El primer arrest es va dur a terme el passat dijous, 10 de març. Els Mossos van accedir al seu domicili a les 8 del matí i, després de fer un escorcoll, van endur-se detingut José Antonio E. J., de 23 anys i veí de Roda de Ter. Més tard, cap a migdia, van arrestar Raul E. F., de 24 anys i veí de Manlleu, en un altre habitatge. Tots dos són a la presó des de dilluns passat.


Robatoris variats

Els robatoris es feien en establiments diversos, i és per això que els Mossos d'Esquadra van recuperar molts tipus d'objectes. Predominaven els articles informàtics però, fruit dels escorcolls, també es van trobar pernils o corretges de gos. De totes maneres, el que sí que intentaven els presumptes lladres era aconseguir diners o objectes no molt grans que poguessin col•locar fàcilment.