martes, 10 de agosto de 2010

La seguretat privada necesita mes dones.


Societat

SEGURETAT

La seguretat privada necessita més dones
Experts del sector consideren que l'aportació femenina és fonamental per ampliar el negoci
Les empreses reclamen que es pugui fer vigilància de paisà
10/08/10 02:00 - Laura Nicolás



La seguretat és un àmbit tradicionalment masculí. En el sector públic, com és el cas dels Mossos d'Esquadra, les dones no superen el 20%; una presència que encara és més petita en les empreses privades. Segons el registre del Ministeri de l'Interior, només un 13% dels vigilants de seguretat són dones. Una proporció que, en opinió dels experts, hauria d'augmentar per assegurar el futur del sector.

“La incorporació de dones és un factor d'innovació fonamental”, va considerar el catedràtic Manuel Ballbé, delegat del Rector de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, en el marc d'unes jornades organitzades per l'Associació de Directius de Seguretat Integral. Als Estats Units, el sector privat ja ha descobert els avantatges de deixar la vigilància de centres comercials a les mans de dones amb experiència, un canvi de mentalitat que els responsables dels centres comercials catalans també reclamen. Gerard Cutal, gerent d'Illa Diagonal, defensa que el vigilant de seguretat és el primer punt de contacte del client, i per això considera que “és una assignatura pendent” la incorporació de dones en aquestes tasques als centres comercials, on “el setanta per cent de la clientela és femenina”.

Ballbé va exposar altres raons per les quals el sector ha d'apostar per la paritat: “Als Estats Units, la seguretat privada treballa en casos de violència de gènere; aquí ens tornem a trobar amb el problema de falta de dones al sector”.

En l'àmbit dels centres comercials, l'exresponsable de seguretat a Catalunya d'El Corte Inglés, Antonio Pérez, també va posar sobre la taula la necessitat que els vigilants de seguretat puguin actuar vestits de paisà com a solució per enxampar els delinqüents in fraganti.

Ballbé també va elogiar els índexs de seguretat de Catalunya, i va advertir a les empreses que caure en el discurs de l'alarmisme per guanyar clients és contraproduent.


LA XIFRA
13
per cent
dels vigilants de seguretat privada que consten en el registre del Ministeri de l'Interior són dones.